Lære at være fornuftigt sparsommelig men selektivt ekstravagante!

Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor så mange solid forretningsmand drive cruddy, gamle biler fra en nusset, køre ned kontorer til deres paladsagtige hjem i forstaden? Warren Buffet, måske den største investor i live er kendt for dette. Grunden til at de lever denne livsstil er ikke fordi de er billige nærige, men fordi de har et højt niveau af finansielle efterretninger, som kan udvikles så godt.
De forstår, at hvis de har $90,000.00, der enten kunne de sætte penge ind
1. nedbringelse af gælden
2. investere det i aktiemarkedet
3. selektiv hjem forbedringer
4. forbedre udseendet af deres businessfaciliteter (jeg er at antage, at dette ikke have en mærkbar indvirkning på deres rentabilitet og tro mig det gør næsten aldrig trods undskyldning krybber gøre at blæse penge)
5. Køb en ny Mercedes Benz for sig selv
6. købe deres børn en ny bil.
De to første valg øge din nettoformue (egenkapital), der er altid en god ting og aktier beskattes ikke. Det tredje valg øger din nydelse (nytte) i dit hjem. Hvis du remodel dit køkken eller bad korrekt kan du også øge din egenkapital. Så hvis du har ekstra kontanter over din gæld og en solid investering, plan opsparing end dette kan være et godt valg.
Det fjerde og femte valg er samlede affald af penge, fordi virksomheden sidder der for dig at suge penge ud af og intet andet. En bil mister en fjerdedel af sin værdi i øjeblikket det er drevet ud af partiet og derefter fortsætter sin nedadgående skub til intet. Deprecierende aktiver er ikke investeringer, de er finansielt uønskede fornødenheder, hvis du ikke kan gå overalt du nødt til at gå. En bil er en økonomisk uønskede nødvendighed, intet mere, intet mindre.
Det sidste valg er den værste mulige brug af dine penge. Ikke kun gøre du spilder dine penge men du også undervise og styrke finansielle fejladministration i hovederne af dit afkom. Dine børn lære, at de ikke behøver at arbejde for noget, de ønsker. Værre endnu vil de mentalt tildele en værdi til bil i forhold til mængden af indsats det tog for dem at erhverve den og der er nul.
I Steven Silbiger bog “The Jewish fænomen” beskriver han i andre måder, hvorfor begrebet at være fornuftigt sparsommelig men selektivt ekstravagante er en vigtig nøgle til den ekstraordinære væld af den jødiske etnicitet. Han viser tydeligt, hvor jødiske familier bruger denne visdom for at konvertere deres indkomst til varig rigdom. Glem ikke at denne visdom ikke er begrænset til jøder og i virkeligheden er den underliggende liggende årsag til finansiel stabilitet i høj indkomst familier lav indkomst etnicitet. De mest varige rigdom er naturligvis en gæld gratis livsstil med passende passiv indkomst og viden til at genvinde det hele hvis tabt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.